Apothekersassistent Bereidingen, Medicatieverificatie en Voorlichting

By 24 augustus 2017Pharmacy, Vacatures

omgekeerd logo Tolman Consultancy

Vind jij bereiden van geneesmiddelen leuk? Zie jij het belang van een goede medicatieverificatie, voorlichting en advies, en wil jij een bijdragen leveren aan een goede toediening en gebruik van medicijnen door  de patiënten. Dan ben jij de apothekersassistent die wij zoeken voor minimaal 32 uur?

Standplaats: Regio Drenthe en Groningen
Functie rol: Pharmacy
Branche: Pharmacy

Inhoud functie:

Het bewaken en verifiëren van medicatie, het overdragen van medicatiegegevens aan de eerste lijn en het geven van voorlichting aan verpleegkundigen en medisch specialisten op het gebied van medicatie. Het distribueren van geneesmiddelen, het bereiden van steriele en niet steriele medicatie en het beheren van apotheek- en afdelingsvoorraden.

Functie eisen:

Kennis
Een MBO-4 opleiding apothekersassistent is vereist, aangevuld met een kwalificatie voor de betreffende deelgebieden (ASP, KFZ of Bereiding). Kennis van procedures en protocollen van de afdeling is vereist. Ontwikkelingen in het vakgebied dienen te worden bijgehouden.

Zelfstandigheid en oplettendheid
De werkzaamheden worden verricht volgens richtlijnen, procedures en protocollen waarbij zelfstandig prioriteiten worden gesteld in de werkzaamheden. Lost problemen die zich voordoen binnen de uitoefening van taken zoveel mogelijk zelfstandig op. 

Sociale vaardigheden
Sociale vaardigheden zoals tact, invoelingsvermogen, hulpvaardigheid, het wekken van belangstelling, motiveren en controleren zijn vereist bij het begeleiden van patiënten en het verifiëren van zijn medicatie en bij het geven van voorlichting en advies aan verpleegkundigen en medisch specialisten. Daarnaast zijn sociale vaardigheden vereist bij het werken in teamverband.

Uitdrukkingsvaardigheid
Mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid is vereist bij het verstrekken van informatie aan patiënten, medisch specialisten en verpleegkundigen. 

 

 

Over onze opdrachtgever:

Het ziekenhuis levert medisch-specialistische zorg op meerdere locaties, regio Drenthe en Groningen. 

 

Extra informatie:

Functieschaal 40 CAO Ziekenhuizen, met een 13e maand


Heb je belangstelling voor deze functie aarzel dan niet om contact op te nemen om je mogelijkheden nader te bespreken.

Wil je direct reageren? Dat kan met de Reageer met CV knop. 

Nog geen geschikte vacature gevonden om op te reageren?

Schrijf je dan in!

Of maak een Job Alert aan!