Intervisie Apothekersassistenten

Grip op je werk. Hoe?

Andere apothekersassistenten kunnen jou aan de hand van intervisie oplossingen geven waardoor jij jouw kennis en kunde vergroot. Tijdens deze intervisie bijeenkomst leer je van en met elkaar.

Intervisie is een manier om met elkaar te leren van vragen en problemen uit de dagelijkse werkpraktijk. Door bewuster te werken krijg je meer werkplezier, ontstaan er minder fouten en is er (meer) vertrouwen. Samenwerken is een kunst. Iedereen heeft zijn of haar eigen kwaliteiten, kennis en ervaringen. Benut deze optimaal zodat jij het best op jouw plek zit.

De groepsgrootte is minimaal 4 en maximaal 8 apothekersassistenten per bijeenkomst. Vooraf is het onderwerp gekozen door de groep zelf. Vragen als: ‘waar loop je tegenaan’ en ‘hoe gaan andere apotheken hiermee om’, gaan wij met elkaar verder uitdiepen.

modelWat is de meerwaarde van intervisie?

  • draagt bij aan een teamgevoel
  • geeft je herkenning van vraagstukken
  • geeft je handvatten om situaties anders te zien
  • leert je situaties duidelijker te krijgen
  • leert je luisteren naar anderen
  • draagt bij aan de bewustwording van de apotheek processen 

"Een eerder ingebracht onderwerp: ‘Hoe zorg je als team ervoor, dat de dagelijkse werkoverdracht aan je collega’s beter verloopt’? Nu start je als apothekersassistent vaak met een achterstand van de vorige dag en is de overdracht niet helder beschreven of helemaal niet beschreven. Het is tijdrovend om te weten wat in orde te maken en geeft daardoor meer werkdruk binnen het team.
Tijdens de intervisie stelden deelnemers veel vragen. Uit de bijeenkomst kwamen uiteindelijke meerdere bruikbare adviezen en tips. Alle deelnemers hadden veel geleerd en ieder nam bruikbare adviezen mee terug naar de apotheek.
Het eindresultaat: bruikbare handvatten en fijn om echt even stil te staan bij de werkprocessen. Kortom heel leerzaam! Hierdoor krijg je grip op je werk."

Iedere apothekersassistent die deelneemt, kan gebruik maken van onze (kosteloze) coaching nazorg. Ook bouw je Kabiz-punten op omdat deze intervisie bijeenkomst valt onder intercollegiaal overleg. Intervisie zal 2 keer per jaar georganiseerd worden in de regio.

Daphne Hendriks van Tolman Consultancy ondersteunt deze intervisie.

Voor meer info, neem contact op met:
Daphne
E-mail: daphne.hendriks@tolmancs.nl

Kom ook naar één van deze bijeenkomsten? Tot dan, Daphne

Heb je interesse voor deze intervisie, schrijf je dan nu in! 

 

Intervisie Apothekersassistenten
Rate this post