Test jezelf (assessments)

Hoe bereid je je voor op een assessment?

Zenuwachtig voor een assessment? Dat is niet nodig. Je kunt je voorbereiden, ondanks dat je vooraf niet precies weet hoe het assessment eruit ziet. Vaak geeft een werkgever van tevoren aan welke assessmentonderdelen je kunt verwachten. En anders kun je dat natuurlijk altijd vragen. Het is verstandig om een aantal testen te doen m.b.t. de genoemde onderdelen.
Meestal bestaat een assessment uit behoorlijk wat vragen. Lees de vragen rustig door en denk goed na over je antwoord. Als een vraag wat lastiger is, blijf daar dan niet te lang bij stilstaan. Ga voor je eerste ingeving of sla de vraag even over en kijk er later nog naar. Bij sommige testen krijg je expres teveel vragen om te kunnen beantwoorden. Zo kan men zien hoeveel vragen je (correct) beantwoordt: is dat meer of minder dan het gevraagde niveau? Bij dit soort tests is het dus extra belangrijk om niet al je tijd aan één vraag te besteden, maar eerst andere vragen te beantwoorden, zodat je er zoveel mogelijk goed hebt.

5 tips om je assessment voor te bereiden

Bereid je voor
Oefen met online tests en/of neem een van de boeken over assessments door.

Leer rustig te blijven
Een assessment kan je geduld op de proef stellen. Blijf rustig en haal een paar keer diep adem zodat je helder blijft denken.

Regel het vervoer
Zoek uit waar je moet zijn, plan de route en zoek een parkeerplaats. Houd rekening met extra reistijd. Zorg voor genoeg parkeergeld, een parkeer-applicatie of een OV-kaart.

Zoek kleding uit
Je wordt deels ook beoordeeld op representativiteit en gedrag. Kies een dag van tevoren je kleding uit en zorg ervoor dat je er professioneel uitziet.

Ga op tijd slapen
Ga de avond ervoor op tijd slapen. Je komt dan alerter over. Te zenuwachtig om te slapen? Ga dan ruim 3 uur voor bedtijd sporten.

De onderdelen van een assessment

Een assessment bestaat meestal uit een aantal onderdelen, om verschillende aspecten van je persoonlijke kwaliteiten te testen. Je kunt bijvoorbeeld een persoonlijkheidstest krijgen en een praktijktest. Welke elementen tijdens jouw assessment aan bod komen, hangt af van de functie waarop je solliciteert en wat het doel van het assessment is. Hieronder een korte toelichting van de diverse testen.

Intelligentietest
Er bestaan veel soorten intelligentietests, die verschillende vormen van intelligentie testen. De test bevat meerdere opdrachten die bestaan uit beelden, woorden of getallen.

Persoonlijkheidstest
Een persoonlijkheidstest bestaat vaak uit een serie stellingen of meningen. Per stelling geef je aan in hoeverre die op jou van toepassing is, of in hoeverre je het eens of oneens bent met de stelling. Wees hier eerlijk in. Overdreven positieve antwoorden zullen zeker opvallen. Kijk naar je recente functioneren, dus niet naar voorbeelden van je gedrag van jaren geleden.

Interview
Een gespecialiseerde medewerker van het assessmentbureau neemt een interview af. Soms hanteert de interviewer vooral een gesloten vraagstelling, soms is het een meer open interview waarbij je zelf het gesprek ook kunt sturen. In beide gevallen gaat de interviewer dieper in op wie jij bent als persoon. Houd er rekening mee dat het een pittig gesprek kan zijn.

Nagebootste werksituatie
Je kunt ook een praktijktest krijgen met een nagebootste situatie uit de dagelijkse praktijk. Welke situatie dit is hangt af van de functie waarop je solliciteert. Soms neem je deel aan meerdere rollenspellen. Dit zijn een paar gangbare praktijktests:

De post-bak. 
Je krijgt een stapel post met alles van memo’s tot belangrijke strategiedocumenten. Aan jou de taak om prioriteiten te stellen.
Tweegesprek.
Afhankelijk van de functie kan dit bijvoorbeeld een verkoopgesprek zijn, een klantenservicegesprek of een functioneringsgesprek.Fact finding.
Je krijgt een vraagstuk voorgelegd waarbij de informatie nog niet compleet is. In een gesprek moet je de juiste informatie achterhalen.
Presentatie.
Bereid in korte tijd een presentatie voor, vaak met gebruik van bijvoorbeeld een beamer. Soms presenteer je een van de eerdere opdrachten.
Groepsdiscussie.
Een probleem oplossen in een discussie, vaak samen met de andere kandidaten. Jij moet hierbij vaak jouw deelbelang bewaken.

123 test biedt heel veel gratis tests op het gebied van loopbaan en persoonlijke ontwikkeling.

Tot slot nog enkele suggesties voor meer informatie over assessments:

Heb je nog vragen neem gerust contact met ons op.